DSL – nyelv és rendszer értékelése

Cégünk a H-Lab Nonprofit Kft. arra kapott felkérést, hogy az általános (DSL) leíró nyelv használatával modellezzen le háziorvosi folyamatokat, betegkezelési protokollokat.

A DEAK Zrt. olyan általános leíró nyelv fejlesztésébe kezdett, mellyel lehetőséget kapnak a felhasználók arra, hogy folyamataikat maguk tudják definiálni, ezáltal sokkal rugalmasabbá és szabályozhatóbbá válhatnak a folyamatleírások. Az általános leíró nyelv egyaránt alkalmazható bármely területen, mint például mezőgazdasági folyamatok leírására, üzletviteli folyamatok leírására, vagy akár orvosi folyamatok, protokollok kezelésére.

Cégünk a H-Lab Nonprofit Kft. arra kapott felkérést, hogy az általános (DSL) leíró nyelv használatával modellezzen le háziorvosi folyamatokat, betegkezelési protokollokat. A feladat végrehajtásához felvettük a kapcsolatot több háziorvossal, hogy kikérjük szakvéleményüket a témában. A vizsgálatot élő laboratóriumi környezetbe helyezve gyűjtöttük a tapasztalatokat az általános leíró nyelv használatáról.